TERVEELLINEN MYSLI

Yhtenä iltana miulle tuli vaan sellanen fiilis, et hei mie haluun kokeilla nyt jotain uutta kivaa reseptiä. Sit sain idean kokeilla itsetehtyä mysliä ja kattelin netistä kaikkii erilaisia reseptejä ja tässä näätte nyt miun soveltaman mysli-reseptin! Tuli muuten oikeesti ihan älyttömän hyvää ja vielä kaikenlisäks paljon terveellisempää, kuin kaupasta ostetut myslit! En oo oikeestaan yleensä useesti mysliä syö, mutta nyt aijon varmasti ruveta enemmän sitä käyttämään!

5 dl kaurahiutaleita
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1dl rypsiöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl rusinoita
1/2 dl kuivattuja ananaspaloja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita kaurahiutaleet ja siemenet keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa rypsiöljy, juokseva hunaja, kaneli ja kardemumma.
Sekoita sitten kaikki keskenään.
Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paahda mysliä noin 20 minuuttia.
Laske sitten uunin lämpötila 150 asteeseen ja paahda vielä noin 15-20 minuuttia.
Mysliä kannattaa käännellä paistamisen aikana ja vahtia tarkasti, ettei se pääse palamaan.
Lisää lopuksi rusinat ja ananaspalat paahdetun myslin sekaan.

Myslin kannattaa antaa kuivahtaa hieman leivinpaperilla, ennenkuin laitat sen kannelliseen astiaan.


-S



Kommentit

Suositut tekstit